Cursussen & agenda
KIES spel- en praatgroep voor kinderen groep 4-8 in de Leidse regio

KIES spel- en praatgroep voor kinderen groep 4-8 in de Leidse regio

KIES staat voor Kinderen In Een Scheiding. Als je gaat scheiden is dat ingrijpend voor je kind(eren). Ieder kind gaat weer anders om met de nieuwe situatie. In de KIES spel- en praatgroep leert je kind de scheiding beter te begrijpen. Ook leert het omgaan met wat voor hem of haar moeilijk is. Je kind krijgt een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.

Voor wie

Kinderen in groep 4 tot en met 8 van de basisschool en die wonen in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest of Zoeterwoude.

Inhoud

In de groep werken we met verschillende werkvormen, zoals tekenen, spel, muziek, toneel, schrijven en praten. Er is tijd voor je kind om te vertellen wat het denkt en hoe het zich voelt.

In de groep vinden kinderen herkenning en kunnen zij veel voor elkaar betekenen. Je kind begrijpt beter wat het meemaakt en leert wat het kan doen in moeilijke situaties.

Praktische informatie

De KIES-groep wordt begeleid door KIES-coach die hiervoor is opgeleid. Uit ervaring blijkt dat kinderen met veel plezier deelnemen.

Er zijn 7 bijeenkomsten. De groep start als er voldoende aanmeldingen zijn. Beide ouders moeten toestemming geven voor deelname van je kind aan de KIES-groep.

Voordat de groep begint is er met de ouders een intakegesprek.

Voor ouders

Tijdens de periode van de groepsbijeenkomsten is er voor ouders een ouderbijeenkomst. Je krijgt dan informatie over hoe je het best je kind kunt ondersteunen om de scheiding te verwerken.

Meer informatie

Heb je een praktische vraag, over bijvoorbeeld aanmelden, neem dan contact op met het Centrum voor Jeugd en Gezin, telefoon 088 254 23 84.

Heb je een vraag over de inhoud van de groepsbijeenkomsten, neem dan contact op met 1 van de contactpersonen bij Jeugdteams Leidse Regio:

Kijk wanneer de cursus plaatsvindt

Kijk wanneer de cursus plaatsvindt
De Sterrentuin
van Diepeningenlaan 110
2352 KA Leiderdorp
bekijk op kaart

Data en tijden

De training bestaat uit 7 bijeenkomsten

Geannuleerd

Wegens te weinig aanmeldingen is de groep geannuleerd.

Aanmelden

Data en tijden

Geef mij een seintje

Meld je aan via onderstaande knop. Zodra er nieuwe data en locaties bekend zijn, krijg je van ons een seintje. Dan kun je je kind voor de groep aanmelden.


Kies hiernaast eerst een locatie

Meer informatie

Organisatie
Centrum voor Jeugd en Gezin

Kosten
Geen

E-mailadres
info@​cjgcursus.nl

Telefoonnummer
088 254 23 84